om du ikke er talentfull.

Jeg pleier å si at jeg ikke har talent, men at jeg er sta. Jeg når stort sett målene jeg setter av den grunn. Jeg er tålmodig, men samtidig ikke. Jeg er 80% pragmatiker og 20% idealist. En realist med gjennomføringsevne.

I en konkurransesituasjon er jeg rolig. Litt for rolig. Jeg jobber med hodet, må få frem lidenskapen og den nødvendige galskapen. Fokusere på arbeidsoppgaven, gjøre det jeg pleier å gjøre, bare enda litt bedre enn sist. Om noe ikke fungerer, endrer jeg. Men det må testes til det fulle først. Gå metodisk til verks. Dette fungerer, dette fungerer ikke. Bruk tid. Ikke forkaste for tidlig. Ting må få tid til å forbedres, kultiveres. Ikke gnag på noe for lenge heller. Rensk.

Aksepter at ting går galt innimellom. Ikke dvel ved gamle skuffelser. Analyser og gå videre. Fremgang kommer ikke uten nedturer. Man klatrer opp igjen, og havner samtidig på et nivå over der man var. Slik går man ett skritt tilbake og to skritt frem. Fremgang er sjelden eller aldri lineær. Fremgang er stakkato.

Jeg er altså ikke talentfull. De fleste seiler forbi meg. Jeg er ikke best. Men jeg skal bli det. Baktroppen. Underdogen. Tar innpå. Sakte, men sikkert.

Reklamer